Avbytare: Filip Zahn, Joel Gustafsson, Carl Mattsson, Rasmus Hammargren och Casper Marcher.

Vasko Mitrovic ut - Carl Mattsson in 77 min
Nicklas Mattsson ut - Rasmus Hammargren in 82 min
Adam Norén ut - Filip Zahn in 83 min

MATCHKOMMENTARER
Fjortonde raka matchen utan förlust och sjunde raka segern kom borta mot Lilla Torg FF. Vi gjorde 4 ändringar där Christian Ahlström, Patrik Lippe och Johan Hellström tog plats på mittfältet medan Oliver Oliveros tog plats längst fram. Planen var jätteliten och att den dessutom var vattensjuk och mjuk som lera så väntade vi oss en tuff match mot Lilla Torg som jagade en kvalplats där man innan matchen endast var en poäng ifrån Vellinge IF på tredjeplatsen. I den 1:a minuten skjuter Christian Ahlström ett skott mitt på målvakten efter hörna. I den 7:e minuten lägger André Andersson en boll på djupet mot Vasko Mitrovic som rusar mot mål men målvakten kommer ut och kan rädda avslutet. I den 9:e minuten kommer Oliver Oliveros ensam mot tre försvarare och han utmanar dem och kommer fram till straffområdeslinjen och drar iväg ett kanonskott mot bortre krysset men målvakten gör en fantomräddning och räddar till hörna. I den 15:e minuten slår Adam Norén en fin långboll upp mot Oliver Oliveros som direktskarvar mot Carl Odell som är på språng och Carl håller undan från sin försvarare och slår tunnel på den utrusande målvakten och så hade vi 0-1. Detta var Carls 6:e seriemål i år. I den 20:e minuten är Oliver Oliveros på väg genom straffområdet men blir tacklad med sulan rakt över vristen och Oliver tvingas till byte. Vi fick hörna i situationen som kanske borde varit straffspark. In kommer Filip Zahn. Johan Hellström lyfter in hörnan och Nicklas Mattsson når högst och nickar i stolpen. I den 22:a minuten slår Johan Hellström en ny hörna som Adam Norén nickar mot mål men den räddas på mållinjen. I den 29:e minuten kontrar ÖT Smygehuk snabbt där Johan Hellström kommer fram på vänsterkanten och slår ett väl avvägt inlägg till en fri Vasko Mitrovic som via sin fot och panna får bollen i mål till 0-2. Detta var Vaskos 16:e seriemål i år. I den 36:e minuten slår Johan Hellström en inläggsfrispark mot bortre stolpen där Christian Ahlström når högst och nickar snett bak till Adam Norén som nickar tätt utanför. I den 38:e minuten kastar Lilla Torg ett långt inkast in mot lilla straffområdet där deras storväxta forward tar ner, vänder upp och på något sätt sätter bollen i nättaket bakom Philip Borgström till 1-2. I den 40:e minuten får ÖT Smygehuk en frispark till höger några meter in på Lilla Torgs planhalva. Johan Hellström har vandrat över från sin vänsterkant till höger och kallar på bollen. André Andersson slår en snabb frispark rakt fram till en omarkerad Johan Hellström. Johan tar sig ner till kortlinjen och slår ett perfekt inlägg som Adam Norén sätter pannan på och med en hård nick sätter bollen i nät bakom en chanslös målvakten till 1-3. Detta var Adams 2:a seriemål i år. I den 42:a minuten slår Johan Hellström ett inlägg där Filip Zahn vinner nickduellen och får bollen vidare till Vasko Mitrovic som nickar på mål men målvakten räddar. I den 45:e minuten spelar Adam Norén in bollen i Lilla Torgs straffområde till Vasko Mitrovic som är fri men Vaskos vänsterskott går över målet. Vi går till pausvila med en rättvis 1-3 ledning och gott självförtroende. I den 52:a minuten kontrar ÖT Smygehuk snabbt där Carl Odell väggspelar med Vasko Mitrovic på högerkanten där Carl sen vänder spelet över till vänsterkanten till en fri Johan Hellström som elegant knorrar upp bollen otagbart i nättaket till 1-4. Detta var Johans 9:e seriemål i år. I den 65:e minuten kommer Lilla Torg i ett friläge där Philip Borgström kommer ut. Lilla Torg spelaren puttar bollen långt förbi Philip och tar sen chansen och slänger sig då han inte haft en chans att hinna upp bollen. Domaren blåser, pekar på straffpunkten och visar rött kort till Philip Borgström. In kommer 17-årige målvakten Joel Gustafsson och vi tvingas plocka ut Filip Zahn. Straffen slås och Joel Gustafsson går åt rätt håll och räddar fenomenalt straffen nere till höger. Kanonstart för den unga målvakten. ÖT Smygehuk går men en man mindre över till att spela 4-4-1 där Vasko Mitrovic nu aggerar ensam forward. I den 77:e minuten får Lilla Torg turligt utdelning när man skjuter ett skott som touchar en ÖT Smygehuk försvarare och sen touchar Joel Gustafssons ben och rullar precis över mållinjen till 2-4. Vasko byts nu ut och in kommer Carl Mattsson. Repliken lät inte vänta på sig. I den 78:e minuten tappar Lilla Torgs försvarare bollen och Johan Hellström snor den och sätter av mot mål. Johan placerar kallt in 2-5 och matchen känns avgjord. Detta var Johans 10:e seriemål i år. I den 82:a minuten byts Nicklas Mattsson ut och in kommer Rasmus Hammargren. I den 83:e minuten byts Adam Norén ut och in kommer Filip Zahn. Matchen slutar med en finfin 2-5 seger där Johan Hellström var inblandad i det mesta framåt med 2 mål och 2 assists. Behar vann programenligt mot Klagshamn med 5-0 och Vellinge IF vann med 3-2 mot Skabersjö. Tabelltoppen är därmed oförändrad där ÖT Smygehuk ligger 1:a på 47 poäng, Behar 2:a på 45 poäng och Vellinge IF 3:a på 42 poäng. I nästa match som är årets sista seriematch väntar MF Pelister på söndagen den 4:e oktober klockan 13:00 på Smygehamns IP.